Om Ski Upp

Vad är Ski Upp!?

Ski Upp! är Klätterförbundets satsning på en släpvagn med 20st kompletta paket för extremt lätt topptursutrustning*. Det är tänkt som en introduktion till sporten skidalpinism/skimo där man går med lätt topptursutrustning på vintern i bergsmiljö. Det enda du behöver ta till en Ski Upp! aktivitet är kläder efter väder.

* = Det finns ej lavinutrustning med i Ski Upp!

Vem kan delta?

Nästan alla! Man behöver ha viss erfarenhet av utförsåkning så att man kan ta sig ned för backen. Har man dessutom använt längdskidor tidigare kommer man snabbt in i det. Vi rekommenderar att man är minst 14 år, men det beror såklart på kunskapsnivån och mognaden (längd och storlek på fötter).

Hur går en Ski Upp! aktivitet till?

Läs här för att hitta en lista på vart Ski Upp! kommer vara, sen gäller det bara att titta på vilka tider som finns tillgängliga och sedan hur du bokar in dig. Längden och omfattningen på aktiviteten kommer skilja beroende på vilken klätterföreningen som driver den. Allt ifrån några korta åk i backen till längre pass.

Kan jag boka in Ski Upp! vagnen för att göra en egen aktivitet?

Absolut! Förutom de tävlingar vi samarbetar med så vänder vi oss till klätterföreningar som vill kunna erbjuda topptursaktiviteter för sina medlemmar. Men även skolor, klasser och grupper med idrottsprofil och andra vintersportsföreningar (t ex längd, alpint med mera..).

Vill du boka vagnen 2021?

Klicka här för att skicka in en intresseanmälan. 

Det krav vi ställer på de som har Ski Upp! aktiviteter är att de sköts av en kompetent ledare som kan säkerställa säkerheten för deltagarna men också att utrustningen används på ett lämpligt sätt och inte går sönder. Om ni inte har en ledare kan vi hjälpa till att hitta en åt er, det kan finnas vissa kostnader kopplade till detta.

Kontakt

Vill du veta mer om Ski Upp? Hör av dig till vår projektledare Patrik Blom så hjälper han dig.

Partners

En av de bärande idéerna i projektet Ski Upp är att deltagarna ska få låna moderna utrustning som är avsedd för ändamålet. Vi vill tacka våra samarbetspartners som har försett oss med bland den bästa och lättaste utrustning som marknaden kan erbjuda. Stort tack för er hjälp!