Om Ski Upp

Vad är Ski Upp?

Ski Upp är Svenska Klätterförbundets satsning på en släpvagn med 20 kompletta paket för extremt lätt topptursutrustning*. Det är tänkt som en introduktion till sporten skidalpinism, eller skimo, där man går med lätt topptursutrustning på vintern i bergsmiljö. Det enda du behöver ta med till en Ski Upp-aktivitet är kläder efter väder.

*Vi har inte lavinutrustning

Vem kan delta?

Nästan alla! Du behöver ha viss erfarenhet av utförsåkning, så att du kan ta dig ned för backen. Har du använt längdskidor tidigare kommer du snabbt in i det. Vi rekommenderar att du är minst 14 år, men det beror såklart på kunskapsnivån och mognaden (längd och storlek på fötter).

Hur går en Ski Upp-aktivitet till?

Läs här för att hitta en lista på var Ski Upp finns i vinter. Längden och omfattningen på aktiviteten skiljer sig åt beroende på vilken klätterklubb som driver den. Det handlar om allt ifrån några korta åk i backen till längre pass.

Kan jag boka in Ski Upp-vagnen för en egen aktivitet?

Absolut! Förutom de tävlingar vi samarbetar med, vänder vi oss till klätterklubbar som vill erbjuda topptursaktiviteter för sina medlemmar. Men även skolor, klasser och grupper med idrottsprofil och andra vintersportsföreningar (t ex längd, alpint med mera..) kan använda vagnen.

Vill du boka vagnen?

Klicka här för att skicka en intresseanmälan. 

Det krav vi ställer på de som har Ski Upp-aktiviteter är att de sköts av en kompetent ledare som kan säkerställa säkerheten för deltagarna och se till att utrustningen används på ett lämpligt sätt och inte går sönder. Om ni inte har en ledare kan vi hjälpa till att hitta en åt er. Det kan finnas vissa kostnader kopplade till detta.

Kontakt

Vill du veta mer om Ski Upp? Hör av dig till vår projektledare Patrik Blom så hjälper han dig.

Partners

En av de bärande idéerna i projektet Ski Upp är att deltagarna ska få låna moderna utrustning som är avsedd för ändamålet. Vi vill tacka våra samarbetspartners som har försett oss med bland den bästa och lättaste utrustning som marknaden kan erbjuda. Stort tack för er hjälp!